Rudze na patelni Asus

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tak przygotować rydze na patelni

Rudze na patelni  Asus

Składniki:

Rudze na patelni Asus

 

  • 80 dag rydzów
  • 1/3 kostki masła
  • 1/2 kostki gęstej śmietany ( kwaśnej)
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • Sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Rudze na patelni Asus
Grzyby dokładnie oczyścić, opłukać i wysuszyć. Następnie masło roztopić na patelni. Rydze kłaść na rozgrzanym tłuszczu blaszkami do góry. Smażyć kilka minut, odwrócić i smażyć aż sok z grzybów odparuję. Oprószyć delikatnie solą, pieprzem, wlać śmietanę wymieszać dokładnie i zagotować. Na koniec posypać posiekaną na bardzo drobną natka pietruszki. Grzyby można również przygotować w ten sam sposób tylko bez śmietany jako dodatek do różnych dań.