paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Rydze zapiekane w śmietanie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Rydze zapiekane ze śmietaną i bułką tartą.

Rydze zapiekane w śmietanie Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Rydze zapiekane w śmietanie

 

Sposób przygotowania:

Rydze zapiekane w śmietanie
Obgotowane w lekko osolonej wodzie rydze wystudzić i obtoczyć w mące oraz oprószyć solą. Na patelni roztopić masło i podsmażyć rydze z obu stron. Rydze ułożyć w formie do zapiekania, zalać śmietaną i posypać bułką tartą. Piekarnik nagrzać do 160 stopni i zapiekać w nim rydze przez około 20-25 minut aż śmietana się zredukuje. Rydze podawać na ciepło.
Rydze zapiekane w śmietanie
Obgotowane w lekko osolonej wodzie rydze wystudzić i obtoczyć w mące oraz oprószyć solą. Na patelni roztopić masło i podsmażyć rydze z obu stron
Rydze zapiekane w śmietanie
Rydze ułożyć w formie do zapiekania, zalać śmietaną i posypać bułką tartą.