nieuchwytna

nieuchwytna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 350]

Ryż, curry, pieczarki i fasolka.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Gdy dodamy do niego posiekane orzechy włoskie i natkę pietruszki, możemy wykorzystać go jako samodzielne danie.

Ryż, curry, pieczarki i fasolka. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ryż, curry, pieczarki i fasolka.

 

Sposób przygotowania:

Ryż, curry, pieczarki i fasolka.
1. Ryż ugotowałam wg przepisu na opakowaniu - uważając, by zbyt się nie rozgotował. Odcedziłam. 2. W tym czasie pieczarki obrałam i pokroiłam w półplasterki. Fasolkę ugotowałam w osolonym wrzątku, odcedziłam, ostudziłam i pokroiłam na małe kawałki. 3. Na patelni rozgrzałam olej i wrzuciłam na niego pieczarki. Doprawiłam lekko solą i dusiłam, aż odparowały wodę. Gdy były gotowe, dodałam pokrojoną fasolkę i ryż. Poddusiłam chwilę, a następnie doprawiłam do smaku vegetą, pieprzem, paprykami i curry (curry nie żałować, ryż ma być lekko żółty). 4. Podałam od razu, ozdobiłam natką pietruszki.
Ryż, curry, pieczarki i fasolka.
Na patelni poddusiłam pieczarki, lekko doprawiłam solą...
Ryż, curry, pieczarki i fasolka.
...gdy się dusiły, pokroiłam fasolkę na mniejsze kawałki...
Ryż, curry, pieczarki i fasolka.
...i dorzuciłam ją na patelnię do pieczarek...
Ryż, curry, pieczarki i fasolka.
Dodałam ryż, poddusiłam i doprawiłam do smaku.