eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Książka Kucharska: Szybkie dania i przekąski - Świeżo... Zdrowo... Liebherr!

Ryż Eli z musem truskawkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Pyszne i szybkie w przygotowaniu danie z mrożonych i świeżych truskawek z ryżem ugotowanym na sypko.

Ryż Eli z musem truskawkowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ryż Eli z musem truskawkowym

 

Sposób przygotowania:

Ryż Eli z musem truskawkowym
W garnku zagotować wodę. Wrzątek lekko posolić,dodać masło i wsypać ryż. Ryż gotować na małym ogniu przez 20 minut. Zamrożony mus włożyć do rondla i rozmrozić na małym ogniu. Do gotującego się musu dodać cukier waniliowy,cukier i chwilę pogotować. Mąkę wymieszać z odrobiną wody,wlać do truskawek i zagotować. Świeże truskawki umyć,odsączyć i usunąć szypułki. Ryż włożyć do filiżanki i wyłożyć na talerz. W koło ryżu wlać mus truskawkowy i ozdobić całość świeżymi truskawkami i listkami truskawek lub mięty. Smacznego!
Ryż Eli z musem truskawkowym
Ryż gotować przez 20 minut w osolonym wrzątku z dodatkiem masła.
Ryż Eli z musem truskawkowym
Mrożony mus truskawkowy rozmrozić w rondlu na małum ogniu.
Ryż Eli z musem truskawkowym
Do gotującego się musu dodać cukier waniliowy,cukier i chwilę pogotować. Mąkę wymieszać z odrobiną wody,wlać do truskawek i zagotować.
Ryż Eli z musem truskawkowym
Świeże truskawki umyć,odsączyć i usunąć szypułki..

Tagi:

ryż