Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Ryż z musem truskawkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Ryż z musem truskawkowym to lekkie i smaczne danie

Ryż z musem truskawkowym

Składniki:

Ryż z musem truskawkowym

 

 

Sposób przygotowania:

Ryż z musem truskawkowym
Do garnka z podwójnym dnem wlać wodę dodać szczyptę soli i masło, zagotować. Do gotującej się wody dodać opłukany ryż i zagotować na małym  ogniu,( nie mieszać) wlać mleko, dodać cukier waniliowy i gotować aż ryż wchłonie całkowicie płyn.( około 20 minut)  Truskawki umyć, usunąć szypułki (kilka odłożyć do dekoracji) dodać cukier i zmiksować. Mus wyłożyć na talerzyki, nałożyć ryż i ozdobić odłożonymi truskawkami. Podawać.

Tagi:

ryż