Sposób przygotowania:
Biało - czerwony ryż z słodko kwaśnym kurczakiem
Każdy ryż gotujemy osobno. Czerwony nie solimy i gotujemy troszkę dłużej. Chyba, że lubimy twardszy.
Pierś z kurczaka kroimy w długie paski. Robimy marynatę z sosu sojowego jasnego, melasy z granatem i sosu chilli słodkiego. Obtaczamy kurczaka w sosie i zostawiamy na ok 30 min. Następnie podsmażamy go na oleju.
Grzybki mun moczymy w gorącej wodzie - odcedzamy i dodajemy na patelnię. Dodajemy pokrojone w plasterki 4 ząbki czosnku. Fasolkę gotujemy w osolonej wodzie. Dodajemy do piersi kurczaka, dodajemy ryż. Doprawiamy solą i sosem chilli słodko ostrym.
Przed podaniem kropimy sokiem z limonki.
Pierś z kurczaka kroimy w długie paski. Robimy marynatę z sosu sojowego jasnego, melasy z granatem i sosu chilli słodkiego. Obtaczamy kurczaka w sosie i zostawiamy na ok 30 min. Następnie podsmażamy go na oleju.
Grzybki mun moczymy w gorącej wodzie - odcedzamy i dodajemy na patelnię. Dodajemy pokrojone w plasterki 4 ząbki czosnku. Fasolkę gotujemy w osolonej wodzie. Dodajemy do piersi kurczaka, dodajemy ryż. Doprawiamy solą i sosem chilli słodko ostrym.
Przed podaniem kropimy sokiem z limonki.