Kajoza

Kajoza

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 113]

Ryż pomidorowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ryż może mieć intensywny smak i być czymś innym, niż nudnym dodatkiem do potrawy.

Ryż pomidorowy Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Ryż pomidorowy

 

  • 2 woreczki zwykłego ryżu
  • Szczypta soli
  • Szczypta przyprawy uniwersalnej (np. Kucharek)
  • 2 cebule
  • 2 słoiczki małego koncentratu
  • Łyżka masła

Sposób przygotowania:

Ryż pomidorowy
Ryż wkładamy do garnka z zimną wodą, wsypujemy troszkę soli i przyprawy uniwersalnej. Gotujemy ok.15-20 minut. W tym czasie na maśle przysmażamy cebulę pokrojoną w kostkę. Gdy będzie złota i mięciutka, dodajemy koncentrat. Gdy ryż będzie ugotowany, rozrywamy worki i wrzucamy na patelnię z koncentratem i cebulą. Dokładnie mieszamy. Podawać z mięsem.
Ryż pomidorowy
Smażymy cebulkę na maśle
Ryż pomidorowy
Dodajemy koncentrat pomidorowy

Tagi:

ryż przyprawy