Sposób przygotowania:
Ryż w sosie słodko-kwaśnym z warzywami
Ugotować paczkę ryżu. czasie jego gotowania umyć cebulkę, pomidory i ogórka. Następnie pokroić w drobną kosteczkę. Gdy warzywa już będą gotowe należy wyjąć patelkę, rozpuścić na niej łyżkę masła po czym wrzucić na nią warzywka. po 2-3 minutach wlać do nich trochę wody, by ostrość z cebuli wyparowała, a warzywa zmiękły. Smażyć tak około 4-5 minut, aż woda wyparuje. Wyłączyć gaz. Gdy ryż się ugotuje, należy wrzucić go na patelnię, plasterki sera postrzępione w drobniejsze kawałki. Dodać sól, pieprz, majeranek, bazylię. Na koniec wlać sos. Zamieszać. Gdy ser się rozpuści przełożyć na talerz i delektować się delikatnym smakiem ;)