Sposób przygotowania:
Ryż z jabłkami i bitą śmietaną wg Julci
Ta potrawa ma przypomnieć wam młodzieńcze lata, dobre i złe chwile w waszym życiu jak zarówno w waszym dzieciństwie. Na początku bierzemy garnek, nalewamy wodę i gotujemy ryż. Gdy ryż będzie ugotowany, tarkujemy jabłka na średnich oczkach (żeby nie były za małe i cienkie). Bierzemy rondelek lub garnek, wlewamy łyżeczkę oleju (żeby się jabłka nie spaliły a więcej nie daję, bo z jabłek sok wypływa) i wsypujemy potarkowane jabłka i smażymy ciągle mieszając. Gdy jabłka będą zrobione posypujemy cynamonem i mieszamy. Teraz robimy bitą śmietanę. Bierzemy miskę i wlewamy śmietanę,wsypujemy cukier puder i ubijamy. Gdy bita śmietana będzie zrobiona możemy nakładać. Na początku nakładamy ryż, jabłka i polewamy bitą śmietaną. Smacznego :)
zewa
julcia12437
A ja dzisiaj zrobiłam taki trochę na szybko :)
Mama Iza
julcia12437
Cieszę się, dziękuję :)
gusia1000