julcia12437

julcia12437

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 155]

Ryż z jabłkami i bitą śmietaną wg Julci

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Smak młodzieńczych lat ... Dla małych i dużych łakomczuchów jak i dla niejadków.

Ryż z jabłkami i bitą śmietaną wg Julci Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Ryż z jabłkami i bitą śmietaną wg Julci

 

 

Sposób przygotowania:

Ryż z jabłkami i bitą śmietaną wg Julci
Ta potrawa ma przypomnieć wam młodzieńcze lata, dobre i złe chwile w waszym życiu jak zarówno w waszym dzieciństwie. Na początku bierzemy garnek, nalewamy wodę i gotujemy ryż. Gdy ryż będzie ugotowany, tarkujemy jabłka na średnich oczkach (żeby nie były za małe i cienkie). Bierzemy rondelek lub garnek, wlewamy łyżeczkę oleju (żeby się jabłka nie spaliły a więcej nie daję, bo z jabłek sok wypływa) i wsypujemy potarkowane jabłka i smażymy ciągle mieszając. Gdy jabłka będą zrobione posypujemy cynamonem i mieszamy. Teraz robimy bitą śmietanę. Bierzemy miskę i wlewamy śmietanę,wsypujemy cukier puder i ubijamy. Gdy bita śmietana będzie zrobiona możemy nakładać. Na początku nakładamy ryż, jabłka i polewamy bitą śmietaną. Smacznego :)
Ryż z jabłkami i bitą śmietaną wg Julci
Dwie torebki ryżu gotujemy w garnku z wodą.
Ryż z jabłkami i bitą śmietaną wg Julci
Jabłka smażymy w rondelku lub garnku z łyżeczką oleju.