VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Roladki z pieczarkami, kukurydzą i fetą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szybkie w przygotowaniu roladki z dodatkiem pieczarek z cebulka, słodkiej kukurydzy i słonego sera feta. Wszystkie smaki idealnie się komponują.

Roladki z pieczarkami, kukurydzą i fetą

Składniki:

Roladki z pieczarkami, kukurydzą i fetą

 

Sposób przygotowania:

Roladki z pieczarkami, kukurydzą i fetą
Filet z piersi kurczaka kroimy na płaty. Rozbijamy tłuczkiem, doprawiamy solą i pieprzem. Pieczarki oraz cebulę kroimy w kosteczkę. Przesmażamy do miękkości, doprawiamy solą i pieprzem. Na każdym płacie mięsa układamy po dwie łyżki pieczarek z cebulką, ziarna kukurydzy oraz kawałki sera feta. Zwijamy ciasno w rulon. Panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy na rumiano na patelni.