Sposób przygotowania:
Penne A'la Bolognese
Makaron przygotowuję w osolonej wodzie tak jak w instrukcji na opakowaniu.
Patelnię rozgrzewam, a następnie dodaję mięso mielone, kolejno dodaję przyprawy i smażę na rumiano. Dodaję przecier pomidorowy, mieszam i duszę aż sos zgęstnieje. Dodaję bazylią oraz czosnek niedźwiedzi.
Ser żółty w plastrach kroję w cienkie plastry i dodaję do sosu. Zdejmuję z palnika.
Makaron wykładam do miski a następnie polewam sosem.
Smacznego.
Patelnię rozgrzewam, a następnie dodaję mięso mielone, kolejno dodaję przyprawy i smażę na rumiano. Dodaję przecier pomidorowy, mieszam i duszę aż sos zgęstnieje. Dodaję bazylią oraz czosnek niedźwiedzi.
Ser żółty w plastrach kroję w cienkie plastry i dodaję do sosu. Zdejmuję z palnika.
Makaron wykładam do miski a następnie polewam sosem.
Smacznego.