Sposób przygotowania:
Penne A'la Bolognese
Makaron przygotowuję w osolonej wodzie tak jak w instrukcji na opakowaniu.
Patelnię rozgrzewam, a następnie dodaję mięso mielone, kolejno dodaję przyprawy i smażę na rumiano. Dodaję przecier pomidorowy, mieszam i duszę aż sos zgęstnieje. Dodaję bazylią oraz czosnek niedźwiedzi.
Ser żółty w plastrach kroję w cienkie plastry i dodaję do sosu. Zdejmuję z palnika.
Makaron wykładam do miski a następnie polewam sosem.
Smacznego.
Patelnię rozgrzewam, a następnie dodaję mięso mielone, kolejno dodaję przyprawy i smażę na rumiano. Dodaję przecier pomidorowy, mieszam i duszę aż sos zgęstnieje. Dodaję bazylią oraz czosnek niedźwiedzi.
Ser żółty w plastrach kroję w cienkie plastry i dodaję do sosu. Zdejmuję z palnika.
Makaron wykładam do miski a następnie polewam sosem.
Smacznego.
![Penne A'la Bolognese Penne A'la Bolognese](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/penne-ala-bolognese-451358.jpg)
![Penne A'la Bolognese Penne A'la Bolognese](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/penne-ala-bolognese-451359.jpg)
![Penne A'la Bolognese Penne A'la Bolognese](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/penne-ala-bolognese-451360.jpg)