Sposób przygotowania:
Ryż z parówkami i groszkiem
Wodę zagotowujemy z kostką rosołową. Do bulionu wsypujemy ryż i drobno posiekany por. Gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem, co jakiś czas mieszając, aż ryż napęcznieje. Do ryżu dodajemy odcedzony z zalewy groszek oraz parówki pokrojone w plasterki.
Mieszamy i podgrzewamy przez chwilę. Danie wykładamy na półmisek.
Mieszamy i podgrzewamy przez chwilę. Danie wykładamy na półmisek.
![Ryż z parówkami i groszkiem Ryż z parówkami i groszkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ryz-z-parowkami-i-groszkiem-372146.jpg)
![Ryż z parówkami i groszkiem Ryż z parówkami i groszkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ryz-z-parowkami-i-groszkiem-372147.jpg)