polcia

polcia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 481]

Ryż z parówkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Mała odmiana z parówkami w roli głównej

Ryż z parówkami

Składniki:

Ryż z parówkami

 

  • 6 parówek
  • 3 torebki ryżu
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka zielona
  • 1 papryka żółta
  • 2 cebule
  • 1 kostka rosołowa
  • natka pietruszki
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Ryż z parówkami
Ryż ugotować w wodzie z dodatkiem kostki rosołowej. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju. Parówki pokroić w plasterki, dodać do cebuli. Papryki oczyścić, usunąć gniazda nasienne i pokroić w paseczki, dodać również do cebuli. Wszystko dusić pod przykryciem przez około 10 minut. Dodać ryż, posiekaną natkę pietruszki oraz przyprawy do smaku.

Tagi:

ryż