iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Ryż z tuńczykiem i czerwona fasolą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Ryż z tuńczykiem i czerwona fasolą

Ryż z tuńczykiem i czerwona fasolą

Składniki:

Ryż z tuńczykiem i czerwona fasolą

 

  • 1 puszka tuńczyk w sosie własnym,
  • 1/2 puszki fasola czerwona,
  • 1 szt cebula,
  • szczypior,
  • pieprz biały lub kolorowy Prymat,
  • 1 łyżeczka olej,
  • Sól,
  • 1 woreczek ryż

 

Sposób przygotowania:

Ryż z tuńczykiem i czerwona fasolą
Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu w lekko solonej wodzie . Po ugotowaniu wyciągamy z woreczka wkładamy do miseczki i zostawiamy do przestygnięcia. Tuńczyka wyciągamy z puszki i dodajemy do zimnego ryżu .Mieszamy . szczypior i cebule siekamy dodajemy do ryżu . Fasolę czerwoną wyciągamy z puszki odcedzamy na sicie i dodajemy do sałatki .Mieszamy .Dodajemy sól,pieprz biały lub świeżo mielony kolorowy i olej rzepakowy do smaku .Mieszamy . Podajemy

Tagi:

fasola ryż sosy