SUPERPRZEPIS

Ryżowa kanapka z sardynką

         
ocena: 5/5 głosów: 5
Ryżowa kanapka z sardynką Więcej zdjęć (3)

Nawet spiesząc się warto przygotować sobie coś ciekawego do przegryzienia

Składniki:

Ryżowa kanapka z sardynką

 

  • 1 puszka sardynek w oleju
  • 3 wafle ryżowe z solą morską ( grube )
  • 1,5 plasterka cytryny
  • kilka listków natki pietruszki
  • 3 plasterki pomidora

 

Sposób przygotowania:

Ryżowa kanapka z sardynką
Po otworzeniu puszki z sardynkami i zlać olej ( będzie potrzebny ) .Sardynki wyjąć delikatnie by się nie połamały .Z umytej i sparzonej cytryny ukroić 3 połówki plasterków . Umytą i osuszoną natkę z pietruszki podzielić na listki . Ryżowe wafle ( grube ) skropić olejem z sardynek (każdy pół łyżeczki ) . Z pomidora ( 3 plasterki ) usunąć pestki i drobno pokroić . Wafle posypać pomidorem .Położyć po sardynce . Dekorować natką . Dołożyć po pół plasterka cytryny . Jemy wyciskając wcześniej sok z cytryny na sardynkę , a wyciśniętą cytrynę wyrzucamy.
Ryżowa kanapka z sardynką
Składników nie za wiele ale warto uszykować sobie wszystko zanim zaczniemy szykowanie
Ryżowa kanapka z sardynką
olej odsączyć , pomidora i cytrynę pokroić tak jak potrzeba