altac

altac

Kucharz
[Przepisów: 13]

Ryżowa na skrzydełkach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybka i sycąca zupa dla każdego

Ryżowa na skrzydełkach

Składniki:

Ryżowa na skrzydełkach

 

  • 4 skrzydełka
  • 2 marchewki
  • pietruszka
  • ćwierć selera
  • ćwierć pora
  • sól, pieprz do smaku
  • kostka bulionowa
  • 6 łyżek ryżu
  • natka pietruszki

 

Sposób przygotowania:

Ryżowa na skrzydełkach
Skrzydełka myjemy, zalewamy 2 litrami wody, gotujemy na małym ogniu, wsypujemy pół łyżeczki soli i kostkę. Warzywa myjemy, obieramy ze skórki. Kroimy w talarki, selera w kostkę. Wrzucamy do wywaru. Gdy warzywa i mięso będą miękkie wsypujemy ryż, mieszamy i gotujemy dalej, aż ryż będzie miękki (ok. 15- 20 min, w zależności od rodzaju ryżu). Gotową zupę przyprawiamy do smaku wedle uznania. Dekorujemy natką pietruszki. Smacznego.

Tagi:

ryż