Wokalista

Wokalista

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 543]

Ryżowa sałatka wiosenna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Ryżowa sałatka wiosenna , specjalnie na wiosnę.

Ryżowa sałatka wiosenna

Składniki:

Ryżowa sałatka wiosenna

 

 

Sposób przygotowania:

Ryżowa sałatka wiosenna
Do gotującej się wody dodać sok z cytryny i skórkę cytryny. (z jednej cytryny)
Wsypujemy ryż i gotujemy razem z cytryną i gotować go 19-20min.
Szparagi oczyścić i gotować 7min aż będą miękkie.
Pokroić na około 1cm.
Seler umyć i pokroić w kostkę.
Pokroić łososia w paski.
Sos zrobić z soku z cytryny i musztardy.
Układać na talerzu i podlewać sokiem.