Sposób przygotowania:
Ryzowka na zbolaly brzuszek
Skrzydelka z kurczkaa plukamy pod biezaca woda, wkladamy do garnka. Marchewke obieramy, myjemy, kroimy w plasterki, wrzucamy do garnka, podobnie robimy z korzeniem pietruszki. Cebulke przypalamy chwilke na palniku, zeby skorka sie przyciemnila i wrzucamy do garnka. Wszystko zalewamy woda i gotujemy. Od momentu zagotowania wody, zmniejszamy ogien i gotujemy tak jak rosolek, na niewielkim ogniu. Doprawiamy lyzka przyprawy Kucharek. Gdy warzywa sa juz dostatecznie miekkie wrzucamy ryz do lekko gotujacego sie plynu i gotujemy do czasu, az ryz bedzie miekki. Calosc gdy zupka jest juz gotowa, posypujemy natka pietruszki. Zupke to przygotowuje zawsze, kiedy moja rodzinke dopadna zatrucia i klopoty zoladkowe. Jest delikatna, sycaca i pomaga lagodnie przygotowac zoladek do dalszego funkcjonowania. Goraco polecam!