graciana3

graciana3

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 245]

ryżowy deser gracjana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

deser jest bardzo pożywny

ryżowy deser gracjana

Składniki:

ryżowy deser gracjana

 

  • 1 szklanka ryżu
  • 4 banany
  • 2 łyżki cukru
  • 1 cukier wanilinowy
  • 0,5 łyżeczki cynamonu
  • 2 szklanki słodkiego mleka
  • 0,5 szklanki śmietany kremówki
  • 10 deko rodzynek
  • 2 łyżki oliwy

Sposób przygotowania:

ryżowy deser gracjana
w rondelku rozgrzać oliwę,na rozgrzaną wsypać surowy ryż i zalewamy go mlekiem wymieszanym z cukrem wanilinowym i cukrem zwykłym,,na małym ogniu gotujemy aż ryż wchłonie mleko,następnie zestawiamy z ognia, do gorącego dodajemy śmietanę kremówkę dokładnie mieszamy następnie odstawiamy na godzinę w ciepłe miejsce,banany obieramy ze skórek i kroimy w plasterki ,po godzinie ryż mieszamy z pokrojonymi bananami,i dodajemy do niego cynamon i nakładamy na talerz i podajemy do spożycia

Tagi:

ryż