Sposób przygotowania:
Rześka sałatka z serem pleśniowym
Sałatę lodową i strzępiastą rwiemy na kawałki. Pomidora, ogórka i obie papryki kroimy na niewielkie kawałki. Czerwoną cebulę zaś w piórka. Ser pleśniowy kroimy w małe trójkąciki. Wszystko wrzucamy do miski, dodajemy słonecznik.
Sos: Do szklanki wciskamy sok z połówki cytryny, rozpuszczamy w nim pół łyżeczki cukru, Dolewamy oliwę z oliwek. Przyprawiamy pieprzem, vegetą, bazylią i oregano.
Tak przyrządzonym sosem polewamy sałatkę i mieszamy delikatnie. Voila, smacznego!
Sos: Do szklanki wciskamy sok z połówki cytryny, rozpuszczamy w nim pół łyżeczki cukru, Dolewamy oliwę z oliwek. Przyprawiamy pieprzem, vegetą, bazylią i oregano.
Tak przyrządzonym sosem polewamy sałatkę i mieszamy delikatnie. Voila, smacznego!
Barbara Malafouris
Natala1210
Babciagramolka
misia53