Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Krem z rzodkiewki z mascarpone

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczny i szybki w przygotowaniu krem z rzodkiewki, z dodatkiem selera naciowego i mascarpone. Dobrze smakuje z grzankami lub groszkiem ptysiowym.

Krem z rzodkiewki z mascarpone Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Krem z rzodkiewki z mascarpone

 

  • 2 pęczki rzodkiewek
  • 3 ziemniaki
  • 1 łodyga selera naciowego
  • kawałek pora
  • 2 łyżki mascarpone
  • sól i pieprz do smaku
  • gałka muszkatołowa
  • 0,5 pęczka koperku
  • groszek ptysiowy do podania

Sposób przygotowania:

Krem z rzodkiewki z mascarpone
Do garnka wrzucić posiekaną łodygę selera i kawałek pora. Dodać pokrojone w kawałki ziemniaki. Zalać wodą, dodać szczyptę soli i zagotować. Gotować 5 minut.

Rzodkiewki umyć, odciąć końce, pokroić na ćwiartki. Wrzucić do garnka. Gotować do miękkości warzyw. Dodać mascarpone i doprawić zupę do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową.

Zmiksować zupę na krem. Dodać 2/3 posiekanego koperku, wymieszać.

Zupę nalać do miseczek, posypać koperkiem i groszkiem ptysiowym i podawać. 
Krem z rzodkiewki z mascarpone
Do garnka wrzucić posiekaną łodygę selera i kawałek pora. Dodać pokrojone w kawałki ziemniaki.
Krem z rzodkiewki z mascarpone
Rzodkiewki umyć, odciąć końce, pokroić na ćwiartki. Wrzucić do garnka. Gotować do miękkości warzyw.
Krem z rzodkiewki z mascarpone
Dodać mascarpone i doprawić zupę do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową
Krem z rzodkiewki z mascarpone
Zmiksować zupę na krem. Dodać 2/3 posiekanego koperku, wymieszać.