Sposób przygotowania:
Krem z rzodkiewki z mascarpone
Do garnka wrzucić posiekaną łodygę selera i kawałek pora. Dodać pokrojone w kawałki ziemniaki. Zalać wodą, dodać szczyptę soli i zagotować. Gotować 5 minut.
Rzodkiewki umyć, odciąć końce, pokroić na ćwiartki. Wrzucić do garnka. Gotować do miękkości warzyw. Dodać mascarpone i doprawić zupę do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Zmiksować zupę na krem. Dodać 2/3 posiekanego koperku, wymieszać.
Zupę nalać do miseczek, posypać koperkiem i groszkiem ptysiowym i podawać.
Rzodkiewki umyć, odciąć końce, pokroić na ćwiartki. Wrzucić do garnka. Gotować do miękkości warzyw. Dodać mascarpone i doprawić zupę do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Zmiksować zupę na krem. Dodać 2/3 posiekanego koperku, wymieszać.
Zupę nalać do miseczek, posypać koperkiem i groszkiem ptysiowym i podawać.