Sposób przygotowania:
Krem z młodych porów z rzodkiewką i jajkiem
Cebulkę obrać, posiekać. Pory oczyścić, pokroić. W garnku rozgrzać masło, wrzucić cebulę i pory, przesmażyć.
Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę. Dodać do porów i przesmażyć razem. Wlać bulion.
Rzodkiewki umyć, odciąć końce. 4 sztuki odłożyć do dekoracji. Pozostałe pokroić w kawałki.
Wrzucić do garnka. Gotować około 15 minut do miękkości warzyw.
W międzyczasie ugotować jajka na twardo, obrać i pokroić w ćwiartki.
Rzodkiewki do dekoracji pokroić w plasterki. Szczypiorek opłukać i posiekać.
Zupę zmiksować blenderem na krem, doprawić solą, pieprzem, dodać paprykę i koperek.
Dodać śmietankę i zagotować.
Na talerze wlać zupę, dodać jajko, rzodkiewkę i posypać szczypiorkiem.
Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę. Dodać do porów i przesmażyć razem. Wlać bulion.
Rzodkiewki umyć, odciąć końce. 4 sztuki odłożyć do dekoracji. Pozostałe pokroić w kawałki.
Wrzucić do garnka. Gotować około 15 minut do miękkości warzyw.
W międzyczasie ugotować jajka na twardo, obrać i pokroić w ćwiartki.
Rzodkiewki do dekoracji pokroić w plasterki. Szczypiorek opłukać i posiekać.
Zupę zmiksować blenderem na krem, doprawić solą, pieprzem, dodać paprykę i koperek.
Dodać śmietankę i zagotować.
Na talerze wlać zupę, dodać jajko, rzodkiewkę i posypać szczypiorkiem.
zbysiowa
pietroocha
Alex_M
nalać porcyjkę? ;)
zbysiowa
Bardzo proszę ;)