Sposób przygotowania:
Rzodkiewki marynowane z curry
Główki rzodkiewek myjemy, kroimy w plasterki, lub, jeśli są bardzo duże, w półplasterki. Umieszczamy je w dużej metalowej misce, posypujemy koperkiem i gorczycą. Z pozostałych składników przygotowujemy zalewę, zagotowujemy ją i zalewamy pokrojone rzodkiewki. Wszystko ze sobą mieszamy i odstawiamy na około 2 godziny. Po tym czasie nakładamy do słoików i pasteryzujemy około 15 minut. Rzodkiewki najlepiej smakują po przynajmniej dwutygodniowym "przegryzieniu".
![Rzodkiewki marynowane z curry Rzodkiewki marynowane z curry](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/rzodkiewki-marynowane-z-curry-198929.jpg)
![Rzodkiewki marynowane z curry Rzodkiewki marynowane z curry](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/rzodkiewki-marynowane-z-curry-198930.jpg)
![Rzodkiewki marynowane z curry Rzodkiewki marynowane z curry](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/rzodkiewki-marynowane-z-curry-198931.jpg)
![Rzodkiewki marynowane z curry Rzodkiewki marynowane z curry](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/rzodkiewki-marynowane-z-curry-198932.jpg)
kasienka26
Lizusek2
I pyszne:) Gorąco polecam:) Spróbuj koniecznie:)