eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1534]

Rzodkiewki na jarzynkę Eli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszny dodatek do drugich dań.

Rzodkiewki na jarzynkę Eli

Składniki:

Rzodkiewki na jarzynkę Eli

 

  • 4 pęczki rzodkiewek
  • 12 dkg masła
  • 2 łyżki cukru
  • 1 łyżka octu winnego
  • sól,pieprz

Sposób przygotowania:

Rzodkiewki na jarzynkę Eli
Rzodkiewki po usunięciu listków i ogonków umyć.W rondelku rozpuścić masło,dodać rzodkiewki i dusić na małym ogniu,stale mieszając,dodać sól i pieprz.Po 15 minutach dodać ocet,cukier i dusić jeszcze8-10 minut.Smacznego!