Sposób przygotowania:
Rzymskie Kalafiory
Przygotowanie:
Każdy kalafior umyć,podzielić dokładnie na cząstki ( porcje). Do dużego garnka wlać wodę,dodać szczyptę soli,sok i skórkę z cytryny.W tym wywarze gotować kalafior aż do zmięknięcia około 10 minut.Wyjąć na cedzak,aby osączał.Każdy z kalafiora układać na dużym talerzu deserowym,polać obficie masłem oraz posypać startymi okruchami sera.Podawać po stopieniu się sera.Można zamiast niego użyć startego na drobnej tarce parmezanu.
Każdy kalafior umyć,podzielić dokładnie na cząstki ( porcje). Do dużego garnka wlać wodę,dodać szczyptę soli,sok i skórkę z cytryny.W tym wywarze gotować kalafior aż do zmięknięcia około 10 minut.Wyjąć na cedzak,aby osączał.Każdy z kalafiora układać na dużym talerzu deserowym,polać obficie masłem oraz posypać startymi okruchami sera.Podawać po stopieniu się sera.Można zamiast niego użyć startego na drobnej tarce parmezanu.