Sposób przygotowania:
Sadzone na zielonej łączce
Na patelni rozgrzewamy niewielka ilość oliwy. Szpinak w liściach mrożony (wcześniej odmrożony) lub świeży (wcześniej umyty i osuszony), wrzucamy na oliwę i podsmażamy minutę (jeśli używamy szpinaku świeżego zmniejszy swoją objętość). \
Do szpinaku dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i świeżo startą gałką muszkatołową. Na pierzynkę szpinakową wbijamy jajka, oprószamy je solą. Patelnię przykrywamy przykrywką.
Smażymy na niedużym ogniu aż jajka się zetną.
Do szpinaku dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i świeżo startą gałką muszkatołową. Na pierzynkę szpinakową wbijamy jajka, oprószamy je solą. Patelnię przykrywamy przykrywką.
Smażymy na niedużym ogniu aż jajka się zetną.