dorota20w

dorota20w

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 587]

Sadzone na zielonej łączce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszne i proste do przygotowania danie, które sprawdzi się i na śniadanie i na lunch i na kolację na ciepło.

Sadzone na zielonej łączce

Składniki:

Sadzone na zielonej łączce

 

Sposób przygotowania:

Sadzone na zielonej łączce
Na patelni rozgrzewamy niewielka ilość oliwy. Szpinak w liściach mrożony (wcześniej odmrożony) lub świeży (wcześniej umyty i osuszony), wrzucamy na oliwę i podsmażamy minutę (jeśli używamy szpinaku świeżego zmniejszy swoją objętość). \

Do szpinaku dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i świeżo startą gałką muszkatołową. Na pierzynkę szpinakową wbijamy jajka, oprószamy je solą. Patelnię przykrywamy przykrywką. 

Smażymy na niedużym ogniu aż jajka się zetną.