Sposób przygotowania:
Sajgonki
1. Mieso doprawiamy sola, pieprzem i kurkuma. Dokladnie mieszamy. Podsmazamy na rozgrzanym oleju.
2. Arkusze papieru ryzowego moczymy pojedynczo w cieplej wodzie a nastepnnie wykladamy na blat. Nakladamy po porcji miesa i zwijamy ciasto w rulony. Smazymy z obu stron na zloto na rozgrzanym oleju.
3. Sos: czosnek obieramy i drobno siekamy. Wsypujemy do jogurtu i dokladnie mieszamy. Doprawiamy sola. Polewamy sajgonki.
2. Arkusze papieru ryzowego moczymy pojedynczo w cieplej wodzie a nastepnnie wykladamy na blat. Nakladamy po porcji miesa i zwijamy ciasto w rulony. Smazymy z obu stron na zloto na rozgrzanym oleju.
3. Sos: czosnek obieramy i drobno siekamy. Wsypujemy do jogurtu i dokladnie mieszamy. Doprawiamy sola. Polewamy sajgonki.