Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Sajgonki z warzywami wg Grazi

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Sajgonki z warzywami to świetny pomysł na obiad

Sajgonki z warzywami wg Grazi Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Sajgonki z warzywami wg Grazi

 

  • Papier ryżowy
  • ¼ małej biała kapusta
  • 1 marchewka
  • ¼ małego seler
  • 1 cebula
  • Sos ziołowy np Knorr
  • 1 mały por
  • Grzybki mun …ale nie koniecznie
  • 2 żółtka
  • Olej

Sposób przygotowania:

Sajgonki z warzywami wg Grazi
W miseczce rozrabiamy sos ziołowy Knorra, szatkujemy warzywa na cieniutkie paseczki. Mieszamy ze sobą i zaprawiamy sosem z miseczki. Jeżeli dodajemy grzybki mun należy zalać wrzątkiem, po 20 minutach pokroić na bardzo cieniutkie paseczki. W moich Sajgonkach grzybów nie było, gdyż przypomniałam sobie o nich pod koniec smażenia…bywa. Warzywa wykładamy najlepiej do woka, podgrzewamy 3-5 minut. Następnie pakujemy je w papier ryżowy, dół sajgonki zanurzyłam w ubitych żółtkach I wrzuciłam na olej. Po obsmażeniu z obydwu stron, trzeba koniecznie obsączyć je z tłuszczu na papierowym ręczniku. Doskonałe z sosami chińskimi.
Sajgonki z warzywami wg Grazi
Składniki niezbędne do przygotowania sajgonek z warzywami
Sajgonki z warzywami wg Grazi
Sajgonki z warzywami z przepisu Grazi - polecam :)

Tagi:

sosy