Sabina86

Sabina86

Starszy Kucharz
[Przepisów: 15]

Sakiewki mięsne

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Sakiewki - pierogi w innej wersji.

Sakiewki mięsne Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sakiewki mięsne

 

  • ok 1 kg mięsa rosołowego ugotowanego (udko z kurczaka + pręga wołowa)
  • 2 ugotowane marchewki
  • 0,3 kg mąki pszennej
  • 2 jaja
  • 3/4 szkl. ciepłej wody
  • 2 łyżeczki pieprzu
  • 1 łyżeczka chilli

 

 

Sposób przygotowania:

Sakiewki mięsne
Mięso rosołowe i marchewkę zmielić przez maszynkę, doprawić wymieszać i odstawić do lodówki. W tym czasie z mąki, jaj i ciepłej wody wyrobić ciasto, takiej jak na pierogi, rozwałkować. Odwróconą szklanką wykrawać ciasto, nakładać farsz i zagnieść w kształt sakiewki. Gotować na wolnym ogniu do wypłynięcia, podawać z podsmażoną cebulką.
Sakiewki mięsne
Mięso rosołowe i marchewkę zmielić przez maszynkę, doprawić wymieszać i odstawić do lodówki.
Sakiewki mięsne
Z mąki, jaj i ciepłej wody wyrobić ciasto, takiej jak na pierogi, rozwałkować.
Sakiewki mięsne
Odwróconą szklanką wykrawać ciasto, nakładać farsz i zagnieść w kształt sakiewki.
Sakiewki mięsne
Gotować na wolnym ogniu do wypłynięcia, podawać z podsmażoną cebulką.