katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1652]

Sałata do obiadu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przygotowanie sałaty do obiadu to prościzna i taki oklepany już dodatek do obiadu. Ale dla mnie dodatek bardzo smaczny taki"babciny i maminy"i zawsze smakujący u mnie w najbardziej prostym wydaniu.

Sałata do obiadu Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sałata do obiadu

 

  • sałata 2 główki
  • śmietana ok 2 1/2 szkl
  • ocet ok 1 łyżka
  • cukier ok 2 łyżki z czubkiem
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Sałata do obiadu
Liście sałaty myjemy i osuszamy, można odwirować. Przygotowane liście rwiemy na mniejsze kawałki skrapiamy octem i oprószamy solą, pieprzem i cukrem.

Mieszamy by listki w miarę równo się obtoczyły przyprawami. Dodajemy śmietanę (można połączyć z jogurtem)i ponownie mieszamy.

Można jeszcze doprawić do smaku. Jak dla mnie powinno być ostrawo ale bardziej słodko.

Podajemy do obiadu np z ziemniakami z koperkiem.
Sałata do obiadu
Opłukaną i osuszoną sałatę rwiemy na kawałki.
Sałata do obiadu
Sałatę skrapiamy octem i oprószamy solą, pieprzem i cukrem.
Sałata do obiadu
do sałaty dodajemy śmietanę która można połączyć z jogurtem
Sałata do obiadu
Sałatę łączymy ze śmietaną i doprawiamy do smaku.