Sposób przygotowania:
Jogurtowe gofry z czereśniami
Czereśnie myjemy i odsączamy, odrywamy szypułki i wyjmujemy pestki.
Kroimy w małą kosteczkę i przekładamy do miski. Do pokrojonych czereśni dodajemy jogurt i cukier, mieszamy. Wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia oraz wlewamy olej i ponownie mieszamy.
Rozgrzewamy gofrownice i smarujemy olejem, nakładamy porcje ciasta i pieczemy gofry na rumniany kolor. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
Kroimy w małą kosteczkę i przekładamy do miski. Do pokrojonych czereśni dodajemy jogurt i cukier, mieszamy. Wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia oraz wlewamy olej i ponownie mieszamy.
Rozgrzewamy gofrownice i smarujemy olejem, nakładamy porcje ciasta i pieczemy gofry na rumniany kolor. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
SylaUla
kuchenny świat