Sposób przygotowania:
Wołowina z kapustą po chińsku
Umyte i osuszone papierowym ręcznikiem mięso marynujemy w sosie sojowym z dodatkiem wódki przez minimum 30 minut (a najlepiej całą noc).
Grzyby mun zalewamy wrzątkiem i pozostawiamy do napęcznienia.
Na oleju sezamowym przesmażamy przeciśnięty przez praskę czosnek i imbir. Dodajemy pokrojone w paski mięso i przesmażamy.
Gdy mięso zmieni kolor dodajemy odsączone grzyby mun, bambusa oraz poszatkowaną w paski kapustę pekińską. Dodajemy pół szklanki wody z moczenia grzybów i dusimy na wolnym ogniu aż kapusta będzie pół twardo.
Serwujemy z ryżem posypane kolendrą.
Grzyby mun zalewamy wrzątkiem i pozostawiamy do napęcznienia.
Na oleju sezamowym przesmażamy przeciśnięty przez praskę czosnek i imbir. Dodajemy pokrojone w paski mięso i przesmażamy.
Gdy mięso zmieni kolor dodajemy odsączone grzyby mun, bambusa oraz poszatkowaną w paski kapustę pekińską. Dodajemy pół szklanki wody z moczenia grzybów i dusimy na wolnym ogniu aż kapusta będzie pół twardo.
Serwujemy z ryżem posypane kolendrą.
Polpal
SylaUla