kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1431]

Zielona sałata do obiadu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na smaczny dodatek do drugiego dania. Sałatę przygotowałam razem z cebulką i jogurtem naturalnym oraz kwaśną śmietaną. Polecam.

Zielona sałata do obiadu Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zielona sałata do obiadu

 

Sposób przygotowania:

Zielona sałata do obiadu
Liście sałaty rwiemy rękoma na mniejsze części i wkładamy do miski z wodą, myjemy i przekładamy na cedzak. Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Sałatę przekładamy na ręcznik papierowy i delikatnie osuszamy, wkładamy do miski. Dodajemy pokrojoną cebulę, jogurt, śmietanę oraz przyprawy i mieszamy.
Zielona sałata do obiadu
Porwaną na mniejsze części sałatę wkładamy do miski.
Zielona sałata do obiadu
Umytą sałatę przekładamy na cedzak i odsączamy.
Zielona sałata do obiadu
Pokrojoną w kosteczkę cebulkę dodajemy do sałaty.
Zielona sałata do obiadu
Do zielonej sałaty dodajemy pozostałe składniki i mieszamy.

Tagi:

sałata