Sposób przygotowania:
Sałata z anchovies z kaparami, kumkwatem żywiecką
Młode liście sałaty lodowej podrzeć na kawałeczki i ułożyć na płaskim talerzu. Na sałacie układać rolowane filety anchovies z kaparami w oleju roślinnym.
Kumkwaty sparzyć wrzątkiem przez kilka minut i pokroić w plasterki. Układać je pomiędzy Anchovies.
Tak samo kiełbasę krakowską kroimy w mniejsze kawałeczki. Stroimy pietruszką naciową ozdobną.
Wszystko skrapiamy delikatnie sokiem z cytryny zwłaszcza anchovies.
Pokroić plastry sparzonego i obranego pomidora i pokroić w mniejsze cząstki. Można jeszcze pokroić ogórka kiszonego i dodać do sałaty.
Rada Filety anchovies z kaparami najlepiej z godzinę przed dodanie do sałaty moczyć odrobinie wody z octem. Inaczej będą bardzo słone.
Kumkwaty sparzyć wrzątkiem przez kilka minut i pokroić w plasterki. Układać je pomiędzy Anchovies.
Tak samo kiełbasę krakowską kroimy w mniejsze kawałeczki. Stroimy pietruszką naciową ozdobną.
Wszystko skrapiamy delikatnie sokiem z cytryny zwłaszcza anchovies.
Pokroić plastry sparzonego i obranego pomidora i pokroić w mniejsze cząstki. Można jeszcze pokroić ogórka kiszonego i dodać do sałaty.
Rada Filety anchovies z kaparami najlepiej z godzinę przed dodanie do sałaty moczyć odrobinie wody z octem. Inaczej będą bardzo słone.