Sposób przygotowania:
Francuska zupa cebulowa a`la Igraszki Losu
Masło rozpuszczamy w garnku dodajemy pokrojoną w cienkie plasterki cebulę i smażymy na wolnym ogniu około 30 minut.
Kiedy cebula zmięknie i delikatnie się zarumieni dodajemy cukier, posiekany czosnek i tymianek i smażymy kolejne 30 minut.
Do zarumienionej mocno cebuli wlewamy wino i bulion i gotujemy na wolnym ogniu około 45 minut. Bagietkę smarujemy czosnkiem, na każdej kromce kładziemy plasterek sera i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15 minut lub do momentu rozpuszczenia się sera.
Zupę doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotową zupę serwujemy z serowo-czosnkowymi grzankami, smacznego ; )
Kiedy cebula zmięknie i delikatnie się zarumieni dodajemy cukier, posiekany czosnek i tymianek i smażymy kolejne 30 minut.
Do zarumienionej mocno cebuli wlewamy wino i bulion i gotujemy na wolnym ogniu około 45 minut. Bagietkę smarujemy czosnkiem, na każdej kromce kładziemy plasterek sera i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15 minut lub do momentu rozpuszczenia się sera.
Zupę doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotową zupę serwujemy z serowo-czosnkowymi grzankami, smacznego ; )
Magdalena88
Igraszki Losu
Magdalena88 napisał(a):
niezły kąsek
Igraszki Losu
niezły kąsek napisał(a):
Sardynka
Igraszki Losu