Sposób przygotowania:
Sałata z truskawkami Mariel
Sałatę dokładnie umyć i osuszyć .Ogórka zielonego dokładnie umyć i pokroić w cienkie plastry.Pomidorki i rzodkiewkę również umyć i osuszyć , pomidorki pokroić na połówki a rzodkiewki na ósemki.Truskawki umyć , osuszyć , obrać ze szypułek i pokroić w plastry . Dodać parę kropel octu jabłkowego i cukru na czubku łyżki .Dokładnie wymieszać podawać jako osobne danie lub dodatek do potraw.
Klaudia09851
Jak dla mnie zbędny jest ocet jabłkowy
mariel78
Kwestia gustu jeśli Ty zrobisz sałatkę możesz octu nie dodawać ja lubię bardziej na ostro i dodaję takie moje prawo
Babciagramolka
mariel78
też zazwyczaj używam balsamicznego , ocet jabłkowy to raczej nowość w mojej kuchni dlatego użyłam aby spróbować i jak dla mnie sprawdził się jak najbardziej