Sposób przygotowania:
Wegańskie cynamonki-ciasteczka
1. Banany rozgniatamy w misce widelcem, dodajemy proszek do pieczenia i mąkę tortową, następnie dokładnie mieszamy.
2. Ciasto przekładamy na stolnicę oprószoną mąką, ciasto jest trochę lepiące, dzielimy je na dwie części, każdą osobno wałkujemy, smarujemy mlekiem migdałowym i posypujemy według uznania cukrem i cynamonem, następnie zwijamy jak roladę i kroimy w plasterki.
3. Cynamonki układamy na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 25 minut. Upieczone studzimy. Podajemy. Smacznego życzę.
2. Ciasto przekładamy na stolnicę oprószoną mąką, ciasto jest trochę lepiące, dzielimy je na dwie części, każdą osobno wałkujemy, smarujemy mlekiem migdałowym i posypujemy według uznania cukrem i cynamonem, następnie zwijamy jak roladę i kroimy w plasterki.
3. Cynamonki układamy na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 25 minut. Upieczone studzimy. Podajemy. Smacznego życzę.
robaczek
Babeczka35
Polecam upiec :)
lukrowanepierniczki
Babeczka35
Dokładnie tak :)
Czekoladka 2