Sposób przygotowania:
Sałatka ze szpinakiem, cytrusami oraz szynką
Listki szpinaku opłukać, osuszyć.
Pomarańczę oraz mandarynkę ubrać ze skory podzielić na cząstki, cząstki pomarańczy przekroić na pół.
Cytrusy połączyć z listkami szpinaku.
W malej miseczce wymieszać ze sobą oliwę oraz rozgniecione ząbki czosnku, dodać ocet balsamiczny, miód, wymieszać dokładnie. Ewentualnie doprawić do smaku solą i pieprzem.
Tak przygotowanym sosem polać szpinak z cytrusami , na końcu dodać porozrywane plasterki szynki parmeńskiej. Całość delikatnie wymieszać.
Smacznego
Pomarańczę oraz mandarynkę ubrać ze skory podzielić na cząstki, cząstki pomarańczy przekroić na pół.
Cytrusy połączyć z listkami szpinaku.
W malej miseczce wymieszać ze sobą oliwę oraz rozgniecione ząbki czosnku, dodać ocet balsamiczny, miód, wymieszać dokładnie. Ewentualnie doprawić do smaku solą i pieprzem.
Tak przygotowanym sosem polać szpinak z cytrusami , na końcu dodać porozrywane plasterki szynki parmeńskiej. Całość delikatnie wymieszać.
Smacznego
mocsłodkości
Czekoladka 2