Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Sałatka andaluzyjska

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Podawać z białym pieczywem.

Sałatka andaluzyjska

Składniki:

Sałatka andaluzyjska

 

  • 4 średnie pomidory
  • 10 dag ugotowanego na sypko białego ryżu
  • 1 puszka groszku konserwowego
  • 100 ml majonezu
  • 4 łyżki gęstej kwaśnej śmietany
  • 10 dag żółtego ostrego sera
  • 1 łyżeczka posiekanego zielonego koperku
  • sól, pieprz i przyprawa curry do smaku

Sposób przygotowania:

Sałatka andaluzyjska
Pomidory sparzyć. Obrać ze skórki. Miąższ pokroić w kostkę. dodać ryż, pokrojony w kostkę żółty ser, osączony z zalewy groszek, koperek, majonez i śmietanę. Wszystkie składniki dobrze wymieszać. Podprawić solą, pieprzem i curry.