Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Sałatka bałkańska

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Śledzie i strąki fasolki pokroić na kawałki, paprykę w paski, a pozostałe warzywa w

Sałatka bałkańska

Składniki:

Sałatka bałkańska

 

  • 30 dag marynowanych płatów śledziowych
  • po 15 dag ugotowanej marchewki i zielonej fasolki szparagowej
  • po 10 dag czerwonej papryki marynowanej, ogórków konserwowych i cebuli
  • po 3 łyżki majonezu i gęstej śmietany
  • kilka gałązek pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Sałatka bałkańska
Śledzie i strąki fasolki pokroić na kawałki, paprykę w paski, a pozostałe warzywa w kostkę. Dodać majonez, śmietanę, przyprawy, wymieszać i wstawić na kilka godzin do lodówki. Przed podaniem udekorować natką.