Edyta2002

Edyta2002

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 196]

Sałatka cezar

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Jest lekka i sycąca...smakuje moim domownikom

Sałatka cezar

Składniki:

Sałatka cezar

 

 

Sposób przygotowania:

Sałatka cezar
Przygotuj sos: zmieszaj ocet balsamiczny, przeciśnięty przez praskę czosnek, dodaj sól i pieprz oraz sok z cytryny i oliwę. Wszystko dobrze wymieszaj.
Przygotuj grzanki: zmieszaj troszkę oliwy z przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku. Bagietkę pokrój na centymetrowe kromki i połóż na blasze i posmaruj oliwą z czosnkiem. W lóż do piekarnika rozgrzanego do temp. 180st.C i piecz 10min lub aż zbrązowieją.
Sałatę porwij palcami, posyp parmezanem i polej sosem i podaj grzanki.
Sałatkę cezar można wzbogacić o grillowane kawałki mięsa, lub owoce morza.