Sposób przygotowania:
Sałatka cezar
Przygotuj sos: zmieszaj ocet balsamiczny, przeciśnięty przez praskę czosnek, dodaj sól i pieprz oraz sok z cytryny i oliwę. Wszystko dobrze wymieszaj.
Przygotuj grzanki: zmieszaj troszkę oliwy z przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku. Bagietkę pokrój na centymetrowe kromki i połóż na blasze i posmaruj oliwą z czosnkiem. W lóż do piekarnika rozgrzanego do temp. 180st.C i piecz 10min lub aż zbrązowieją.
Sałatę porwij palcami, posyp parmezanem i polej sosem i podaj grzanki.
Sałatkę cezar można wzbogacić o grillowane kawałki mięsa, lub owoce morza.
Przygotuj grzanki: zmieszaj troszkę oliwy z przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku. Bagietkę pokrój na centymetrowe kromki i połóż na blasze i posmaruj oliwą z czosnkiem. W lóż do piekarnika rozgrzanego do temp. 180st.C i piecz 10min lub aż zbrązowieją.
Sałatę porwij palcami, posyp parmezanem i polej sosem i podaj grzanki.
Sałatkę cezar można wzbogacić o grillowane kawałki mięsa, lub owoce morza.