Rysia

Rysia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 80]

Sałatka Chamberry

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczna i nietypowa sałatka z homarem i łososiem.

Sałatka Chamberry

Składniki:

Sałatka Chamberry

 

  • 6 dużych pomidorów
  • 250 ml winegret
  • 225 g ugotowanego mięsa z homara, pokrojonego w kostkę
  • 115 g wędzonego łososia, pokrojonego w cienkie paseczki
  • 2 karczochy, sparzone, pokrojone w drobną kostkę
  • 115 g sparzonej zielonej fasolki
  • 3 łyżki korniszonów, pokrojonych w kostkę
  • 250 ml majonezu
  • 1/2 zielonej sałaty, posiekanej

Sposób przygotowania:

Sałatka Chamberry
Wierzchołki pomidorów odciąć, ostrożnie wydrążyć.

Pomidory marynować w winegret przez 1 godzinę.

Podczas marynowania pomidorów, wymieszać homara, łososia, karczochy, zieloną fasolkę i korniszony, połączyć z majonezem.

Pomidory wyjąć z marynaty, wypełnić sałatką.

Na schłodzonych talerzach ułożyć gniazda z sałaty, w środku położyć pomidory. Sałatkę polać marynatą i podawać.

Tagi:

mięso sałata