Daniella

Daniella

Kuchcik
[Przepisów: 2]

Sałatka chińska na ciepło

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Najlepiej smakuje gdy jest podawana na ciepło.

Sałatka chińska na ciepło Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Sałatka chińska na ciepło

 

  • 1.Paczka grzybów "munn"
  • 2.Pędy bambusa w słoiku
  • 3.2 ugotowane marchewki
  • 4.1/2 paczki groszku zielonego mrożonego
  • 5.Paczka makaronu wstążki
  • 6.0,75 kg filetu z kurczaka lub 1 kg udek z kurczaka
  • 7. "oleek samba"
  • 8. Sos sojowy jasny
  • 9. Czosnek

Sposób przygotowania:

Sałatka chińska na ciepło
Grzyby munn 15 minut moczyć , następnie 15 minut gotować. Ostudzone pokroić na mniejsze kawałki.
Marchewkę ugotować, pokroić w krążki (bardzo cienko).Nastepnie ugotować groszek.
Osobno gotujemy makaron według przepisu na opakowaniu.
Teraz bierzemy filet (bądź udka wyfiletowane) kroimy na mniejsze kawałki i smażymy . Pod koniec smażenia dodajemy przeciśnięte 2 ząbki czosnku.
Następnie mięso,marchewkę, groszek , pędy bambusa i grzyby wymieszać. na koniec wrzucamy makaron.
Wymieszaną potrawę przyprawiamy pieprzem. solą, sosem sojowym i stopniowo dodajemy oleek samba z umiarem :) (uwaga ostry!).
Podawać na ciepło. Smacznego!
Sałatka chińska na ciepło
Uwaga oleek samba jest bardzo ostrą przyprawą, stosować z umiarem.