Sposób przygotowania:
Warstwowa sałatka chińska Eliprzygotowanie składników
Kurczaka pokroić w paski, dodać przyprawę ,olej , wymieszać i włożyć do lodówki na 2 godziny. Usmażyć kurczaka na suchej patelni i ostudzić.
Bakłażany pokroić w grube plastry, posolić i odstawić na 30 minut. Opłukać bakłażany z soli i osuszyć papierowym ręcznikiem.
Usmażyć bakłażany na rozgrzanym oleju. Kapustę pak choy opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić na mniejsze kawałki.
Olej rozgrzać na patelni, dodać kapustę, oprószyć solą, pieprzem i usmażyć. Grzyby przygotować według przepisu na opakowaniu.
Makaron zalać wrzącym bulionem grzybowym, przykryć i odstawić na 10 minut. Pędy bambusa odcedzić. Przygotować kiełki brokuła.
Pomidorki opłukać ,osuszyć i przekroić na połówki.
przygotowanie sałatki
Na dno przezroczystej miski wyłożyć bakłażany.
przygotowanie sałatki cd
Na bakłażany wyłożyć połowę makaronu.
przygotowanie sałatki cd
Na makaron wyłożyć pokrojone grzyby mun.
przygotowanie sałatki cd
Na grzybach rozłożyć kurczaka.
przygotowanie sałatki cd
Następnie rozłożyć kapustę pak choy.
przygotowanie sałatki cd
Na kapustę wyłożyć resztę makaronu.
przygotowanie sałatki cd
Na makaron wyłożyć młody bambus.
przygotowanie sałatki cd
Następnie rozłożyć połówki pomidorków.
przygotowanie sałatki cd
Na wierzchu rozłożyć kiełki brokuła.
podanie
Wymieszać obydwa sosy. Sałatkę wyłożyć na talerze, polać sosem i wymieszać. Smacznego!
danielek