Sposób przygotowania:
Sałatka chińska z dodatkiem brzoskwini
Sałatka:Mięso kroimy w kostkę,posypujemy przyprawą do kurczaka,smażymy na złoty kolor. .Kapustę drobno szatkujemy,dodajemy do niej pokruszony makaron ,dołączone do zupek przyprawy,paprykę pokrojoną w kostkę,odsączoną kukurydzę ,ostudzone mięso oraz pokrojone w kostkę brzoskwinie .Całość łączymy z majonezem i przyprawiamy do smaku.Taką sałatkę najlepiej podajemy na drugi dzień,gdyż makaron musi zmięknąć. Babeczki: Mąkę przesianą przez sito razem z solą wsypać na stolnicę,dodać masło,siekać nożem,skropić wodą,następnie szybko wyrobić,ufrmować kulę,zawinąć w folię i schłodzić przez około godzinę w lodówce. Schłodzone ciasto rozwałkować,podzielić na części.Foremki natłuścić ,obsypać mąką,i wyłożyć ciastem dno i boki foremek,nakłuć widelcem,wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temp.180 st.c przez około 15 minut. Sałatkę wyporcjować,rozłożyć na babeczkach ,udekorować kawałkami brzoskwini.
weronikaS