Sposób przygotowania:
Sałatka polsko - chińskaETAP 1:
Makaron połamać drobno i zalać wrzątkiem. Przykryć miseczkę talerzykiem i pozostawić do napęcznienia. następnie odcedzić i wystudzić.
Z grillowanych i przestudzonych skrzydełek oddzielić mięso i skórkę i pokroić je na drobno. Wrzucić do miski. Dodać odcedzoną z zalewy kukurydzę. Rzodkiewki pozbawione naci i korzonków, umyte i osuszone pokroić na małe kawałki. Dodać do miski. Selera odcedzić z zalewy i pokroić drobno. Dodać do sałatki.
Ogórki obrać i pokroić w kostkę lub w półplasterki. Dodać do reszty warzyw. Sałatkę doprawić sola i pieprzem. Dodać odcedzony makaron. Wymieszać. Dodać do sałatki majonez i ponownie wymieszać.
Sałatkę przełożyć do salaterki i schłodzić w lodówce.