Joanna19

Joanna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 440]

Sałatka czerwona

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Smażymy pierś kurczaka w gyrosie. Pozostałe składniki kroimy. Robimy sos z oleju, wody i ziół prowansalskich. Zalewamy sałatkę, przyprawiamy

Sałatka czerwona

Składniki:

Sałatka czerwona

 

  • 2 czerwone papryki
  • słoik korniszonów
  • 1/2 kostki sera Gouda
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • sos
  • 4 łyżki oleju
  • 1 łyżka wody
  • sól i pieprz ziołowy

 

Sposób przygotowania:

Sałatka czerwona
Pierś kurczaka kroimy na małe paseczki. Obtaczamy w przyprawie gyros i smażymy na patelni. Sałatę rwiemy na drobne elementy. Pomidory i paprykę kroimy w kostkę, tak samo jak korniszony. Ser ścieramy na tarnce na grubych oczkach. Posypujemy natką pietruszki. Robimy sos z oleju, wody i ziół prowansalskich. Zalewamy nim sałatkę, doprawiamy solą i pieprzem ziołowym do smaku.

Tagi:

sery sosy ser