Sposób przygotowania:
Sałatka dla całej rodziny
Umyj sałatę i odsącz. Obierz marchew i czosnek, oczyść pieczarki. Pokrój marchewkę na plasterki. Pokrojone pieczarki pokrop sokiemz cytryny. Natrzyj czosnkiem półmisek. Pokrój nać selera na kawałki, które następnie rozciąć wzdłuż. Młodą cebulkę pokrój w plasterki. Usuń skórkę z bekonu, pokrój w paseczki, obsmaż, aż stanie się kruchy, i odsącz na papierze wchłaniającym tłuszcz. Pokrój drobno szczypiorek, zachowując kilka łodyżek do dekoracji. Roznieć ser widelcem i włóż go do miski. Dodaj stopniowo olej i mieszaj, aż otrzymasz gładką masę. Przypraw szczyptą soli i pieprzu i polej kilkoma kroplami soku z cytryny. Wyłóż wszystkie składniki na półmisek, polej sosem z sera i udekoruj. Wymieszaj tuż przed podaniem.