WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Sałatka dwukolorowa ze śmietaną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Dwukolorowa sałatka różowo - zielona, złożona z sałaty masłowej, ogórka, szczypiorku i rzodkiewki, zaprawiona śmietaną i doprawiona przyprawami.

Sałatka dwukolorowa ze śmietaną  Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sałatka dwukolorowa ze śmietaną

 

Sposób przygotowania:

Sałatka dwukolorowa ze śmietaną

ETAP 1:

Wszystkie warzywa umyć. Liście sałaty masłowej drobno pokroić nożem lub porwać rękami i wrzucić do miseczki.

Rzodkiewki pokroić na plasterki lub na półplasterki jeżeli rzodkiewki są duże. Dodać do sałaty. Ogórka obrać i pokroić w półplasterki.

Dodać do reszty warzyw. Szczypiorek drobno pokroić i wrzucić do miseczki. Przyprawić wszystko solą, pieprzem i sokiem z cytryny.

Włożyć ok. 2 łyżki śmietany 12 %. Wszystko dokładnie wymieszać. Podawać jako dodatek do obiadu lub jako samodzielną przekąskę.

Sałatka dwukolorowa ze śmietaną
Śmietana dodana do pokrojonych i przyprawionych warzyw
Sałatka dwukolorowa ze śmietaną
Posiekany szczypiorek dodany do rzodkiewki, ogórka i sałaty
Sałatka dwukolorowa ze śmietaną
Ogórek pokrojony w półplasterki dodany do miseczki
Sałatka dwukolorowa ze śmietaną
Pokrojona w półplasterki rzodkiewka dodana do sałaty

Tagi:

sałata