eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Sałatka Eli do dań z grilla

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Pyszna i szybka w przygotowaniu sałatka do dań z grilla.

Sałatka Eli do dań z grilla Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sałatka Eli do dań z grilla

 

  • 1 opakowanie mix sałat z rukolą
  • 20 dkg pomidorków koktajlowych
  • 4 ogórki małosolne lub kiszone
  • 1 pęczek szczypioru z dymki
  • 4 łyżki oleju
  • 2 łyżki octu jabłkowego
  • 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Sałatka Eli do dań z grilla
Sałatę umyć,włożyć do wirówki i odwirować. Pomidorki koktajlowe umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Umyte pomidorki przekroić na połówki. Ogórki małosolne pokroić w ćwierć krążki razem ze skórką. Szczypior dymki umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Osuszony szczypior pokroić. Do małego słoika wlać olej i ocet jabłkowy. Do sosu dodać zioła prowansalskie i doprawić solą i pieprzem. Słoik zakręcić i wstrząsać nim aż składniki się połączą i powstanie emulsja. Do miski włożyć sałatę,pomidorki,ogórki i szczypior. Dodać do sałatki powstały sos i wymieszać. Sałatkę podawać od razu po przyrządzeniu. Smacznego!
Sałatka Eli do dań z grilla
Sałatę umyć włożyć do wirówki i odwirować.
Sałatka Eli do dań z grilla
Umyty i osuszony szczypior pokroić..........
Sałatka Eli do dań z grilla
Pomidorki koktajlowe umyć osuszyć i pokroić na połówki.
Sałatka Eli do dań z grilla
Ogórki małosolne pokroić w ćwierć krążki razem ze skórką.

Tagi:

zioła sałata